Amerikansk roulette

På denna sajt pratas det om roulette, hur det fungerar, vilka regler det finns och om det finns några speciella strategier du kan använda dig av för att få en extra fördel. Här finns en fördjupning i hur Amerikansk roulette fungerar och vad den största skillnaden mot Europeisk roulette är.

Så fungerar Amerikansk roulette

Amerikansk roulette fungerar näst intill precis likadant som Europeisk roulette. Det är samma grundregler och du har samma spelmöjligheter. Den största skillnaden här att det inte bara finns 37 nummer, det finns 38. Nummer 1-36, 0 och sedan även en dubbelnolla, 00. Det som sker om kulan hamnar på antingen 0 eller 00 är att alla specialbets halveras och returneras till respektive spelare.

Men, i Amerikansk roulette finns även ett extra specialbets där spelaren har två alternativ. Antingen blir det vinnande numret svart/udda eller 0, eller så blir det Röd/jämn eller 0. Om du har satsat på svart/udda eller 0, och det vinnande numret inte blir något av det så förlorar du och din insats går till huset. Om du satsat på samma som ovan och det vinnande numret är svart eller udda så blir utdelningen 3 till 1. Och om det vinnande numret är 0 så blir utdelningen 2 till 1.

Amerikansk roulette är helt enkelt europeisk roulette fast med en extra nolla och ett extra specialbet.

Amerikansk roulette är inte bara att gissa och hoppas på det bästa, det finns även vissa strategier man kan anpassa sig efter för att öka sina chanser och få en extra fördel. Det finns mer strategier för just Roulette än för något annat bordsspel och de allra flesta går ut på att ändra insatsen efter varje runda, beroende på om du vinner eller förlorar.

Roulettestrategi

Martingalesystemet

En av dessa strategier kallas Martingale-systemet och det är en av de enklaste strategierna. Den går ut på att du satsar på antingen svart eller rött, och om du vinner så fortsätter du med samma insats som du tidigare satsat och om du förlorar så dubblar du din insats tills du vinner igen. När du sedan får en vinstrunda, så går du tillbaka till din ingångsinsats.

Motsatsen till Maringale-systemet är Paroli-systemet och den går ut på att dubbla insatsen när du vinner istället för när du förlorar. Och om du skulle förlora, så går du tillbaka till samma insats som under din första runda. Enkelt!

Fibonacci-strategin

En lite mer komplicerad strategi, men fortfarande väldigt enkel är Fibonacci-strategin. Denna strategin tar hjälp av fibonacci-siffrorna som är kända inom matematiken och är en speciell nummersekvens där varje siffra är summan av de två siffrorna som kommer före. Om sekvensen börjar från noll kan den se ut som följande: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34. Fibonacci-siffrorna används i denna metoden genom att byta ut siffrorna mot insatser.

Väljer du att spela med låga insatser kan de som ett exempel se ut som följande: 10 kr, 10 kr, 20 kr, 30 kr, 50 kr, 80 kr och så vidare. Denna strategi appliceras likadant som de två föregående, om du vinner så håller du dig till den första insatsen. Men om du däremot förlorar så går du vidare på sekvensen och fortsätter vidare på sekvensen så länge du förlorar. När du sedan vinner igen, så går du två steg bakåt varje gång du vinner.

Ovan finner du nu tre olika Roulettestrategier som kan appliceras på ditt spel för att ge dig ett litet övertag och en chans att slå huset. Använder du dessa strategier rätt, så finns det en möjlighet att du i slutändan kan gå hem som en vinnare. Vi pratar om Roulette, i synnerhet Amerikansk roulette och hur du ska gå tillväga för att få bästa möjliga utgångsläge när du går upp mot croupiern.